Хумус
Продукти
- кимион на вкус
- червен пипер лют , на вкус
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- 0,5 лимон сок
- 300 мл. зехтин
- 80 г сусамов тахан
- 200 г нахут сух
- маслини за декорация
Начин на приготвяне
- Накисваме зърната нахут от предната вечер. На другия ден ги варим до омекване.
- Изцеждаме водата и пасираме ядките в кухненски блендер. Добавяме сусамовия тахан, зехтина, лимоновия сок и подправкитe. Ако стане твърде гъсто, може да добавим малко вода.
- По желание, може да гарнираме с маслини и да поръсим с червен пипер. Хумусът е много вкусен и с арабски питки.
Смокини със синьо сирене и Пражка шунка
Загряваме фурната до 190 градуса.Разрязваме смокини...
Телешко задушено
Запържваме месото в сгорещено олио, в тенджера до покафеняване, като го подправяме с мащерка или рига...
1 Коментар
Много лесна и хубава рецепта, може да се добави и чесън, ако обичате този вкус..