Домашен селски хляб
Продукти
Начин на приготвяне
- Брашното се пресява и към него се добавя разтопеното масло. Сместа се втрива с пръсти до получаване на трохи.
- Добавят се захарта, солта, маята и внимателно се сипва водата. Омесва се тесто, което се поставя в намазнена с олио тавичка, покрива се с кърпа и се оставя да втаса, докато увеличи обема си.
- След това прехвърляте тестото в намаслена и посипана с брашно форма за печене.
- Отново покривате с кърпа и оставяте да втасва.
- Хлябът се пече в предварително загрята фурна на 200 градуса. След 20-тина минути намалете градусите на 190 и покрийте с фолио.
- Печете до готовност.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook