Домашен чай с джинджифил, мед и канела здравословно
от общо
129 гласа
Време: 20
Ниво: лесно
Порции: 12
Ниво: лесно
Порции: 12
Сервирай с
Чай
Продукти
- 2 л вряща вода
- 1 лимон
- 1 пръчка канела
- 2 с.л. настърган пресен джинджифил
- 4 с.л. мед
Начин на приготвяне
1. Кипваме водата и сваляме от котлона. Оставяме малко да поизстине и добавяме канелата, джинджифила, настърганата кора на лимона.
2. Оставяме да се запари под капак за около 15 мин., след което прецеждаме през марля, добавяме меда и сока на лимона, като разбъркваме добре.
3. Консумираме напитката топла, но можем да я охладим в бутилка в хладилника.
Сьомга с маслена заливка
1. Посоляваме сьомгата, заливаме я с лимоновия сок и изпичаме на грил или варим на пара.2. Запържваме...
Равиоли с кайма
1. Нарязваме лук и чесън на ситно. Задушаваме ги в зехтин, с малко сол, риган и майоран. Добавяме кай...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook