Барбун по ориенталски
Продукти
Начин на приготвяне
- Приготвяме гъст доматен сос от 1 супена лъжица олио, 1 глава накълцан лук, обелените и нарязани на четвъртинки домати, мащерка и копър. Посоляваме и обилно поръсваме с черен пипер. Когато е готов сосът, добавяме бялото вино и оставяме соса отново да кипне. Чак тогава прибавяме шафран.
- През това време на дъното на тавичката нареждаме останалият лук, нарязан на колелца. Отгоре разполагаме изчистените и измити рибки. Върху всяка рибка поставяме по 1 резенче лимон. Заливаме с доматения сос и печем 30 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.
- Можем да сервираме ястието както топло, така и студено.
Друсан кебап
Нарязваме месото на хапки и го изпържваме в мазнината. Посоляваме го и го изваждаме от тигана. Държим...
Толумбички
Приготвяме варено тесто, като слагаме водата да заври заедно с олиото. След това, прибавяме пресятото...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook