Агнешко печено с билки здравословно
Ниво: лесно
Порции: 6
Продукти
- 2 скилидки чесън
- 2 ч.л. пушен червен пипер
- сол
- зехтин
- 100 г краве масло
- 1 стрък салвия
- 1 връзка мащерка
- 1 връзка джоджен
- 3 до кг агнешка плешка
Начин на приготвяне
1. Измиваме и подсушаваме агнешката плешка. Посоляваме я и поръсваме с червен пипер и я поставяме в намаслена тавичка.
2. Нарязваме билките и ги смесваме с мекото масло, като правим паста. Намазваме плешката обилно с маслото. Поливаме със зехтин и топла вода, около 2 см. в тавичката.
3. Покриваме с фолио и слагаме във фурната на умерена температура за около 1 час. След това сваляме фолиото и започваме да поливаме със соса от печенето. Ако е необходимо доливаме малко вода и зехтин. Печем още около 30-40 мин. докато месото се зачерви.
4. Приготвяме зелена салата за гарнитура.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook