Агнешко печено с билки

Продукти

  • 3 до кг агнешка плешка
  • 1 връзка джоджен
  • 1 връзка мащерка
  • 1 стрък салвия
  • 100 г краве масло
  • 2 скилидки чесън
  • 2 ч.л. пушен червен пипер
  • сол
  • зехтин

Време: 135
Ниво: лесно

Large agneshko pecheno

Начин на приготвяне

1. Измиваме и подсушаваме агнешката плешка. Посоляваме я и поръсваме с червен пипер и я поставяме в намаслена тавичка.

2. Нарязваме билките и ги смесваме с мекото масло, като правим паста. Намазваме плешката обилно с маслото. Поливаме със зехтин и топла вода, около 2 см. в тавичката.

3. Покриваме с фолио и слагаме във фурната на умерена температура за около 1 час. След това сваляме фолиото и започваме да поливаме със соса от печенето. Ако е необходимо доливаме малко вода и зехтин. Печем още около 30-40 мин. докато месото се зачерви.

4. Приготвяме зелена салата за гарнитура.