Aгнешко бутче с хвойна и розмарин
Продукти
- 3 плода хвойна , счукани
- 1 бутче агнешко месо - около 3 кг.
- 1 с.л. зехтин
- 1 ч.л. черен пипер
- 2 стръка розмарин , само листата
- 3 скилидки чесън , смачкани
- 250 мл бяло вино
Начин на приготвяне
- Загряваме фурната на 190 градуса. Смесваме смачканите скилидки чесън, накълцаните листа розмарин, черния пипер и хвойната с достатъчно зехтин, до получаване на паста.
- Натриваме студеното агнешко месо (току-що извадено от хладилника) със сместа и го оставяме за около 1 час, докато се загрее до стайна температура.
- Слагаме бутчето в тавичка и го изпичаме за 1 час и 45 минути. Изваждаме го и го оставяме да почине върху дъска около 30 минути, увито във фолио.
- Така приготвеното месо ще остане леко розово в средата, но ако го предпочитаме по-добре изпечено, го оставяме във фурната 2 часа.
- Изсипваме излишната мазнина от тавата и я слагаме на котлона. Добавяме виното и го кипваме.
- Прехвърляме соса в сосиера и го посоляваме на вкус. Нарязваме агнешкото на филии и добавяме изтеклия върху дъската сок в сосиерата.
- Поднасяме месото топло.
Агнешко с магданоз
Нарязваме агнешкото на порции, посоляваме го и го сваряваме. Задушаваме нарязания лук и магданоз в ма...
Шишчета от агнешко месо
Нарязваме месото на еднакви по форма не много големи парчета. Нарязваме лука и го разделяме на отделн...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook