WiFo - когато вкусът обединява хората
Възприятието за вкус често се определя като строго индивидуално и се повлияно от различни фактори като температура, текстура, химичен състав.
Независимо от субективизма обаче, необходимостта от това да ни е вкусно обединява всички нас.
Затова на 12 април WiFo събира на едно място хора, за които вкусната храна и доброто вино са както наслада за сетивата, така и житейска философия.
WiFo е първият форум за вино (wine) и храна (food) в България, организиран от Гурме Пъблишинг и РОЙ Комюникейшън.
Поканени са 12 любители и професионалисти в кулинарната и винената култура, които ще споделят своите идеи и преживявания с хубавото вино и добрата храна.
Представяме ви четири от тях:
Йордан Дъбов
Кафе експерт, съосновател на Асоциация на българските баристи, собственик на Първата българска пекарна за гурме кафе My Gourmet Cafe, на My Gourmet World – компания, специализирана в доставката на гурме напитки. Той е лицензиран кафе-инструктор, маестро бариста и дегустатор на кафе.
Деси Димитрова
Деси е координатор на Slow Food в България от 2004 г. и представител за Източна Европа и Балканите в Международния борд на Slow Food. По професия тя е ботаник, а по призвание – откривател и възродител на уникални храни.
Slow Food се опитва да върне достойнството на дребните фермери и подчертава тяхната роля като пазители на нашето бъдещо благоденствие. Поради това движението набира все повече последователи. Днес в над 150 страни по целия свят Slow Food подкрепя местните общности в техните усилия да запазят своя бит и поминък. Мотото на движението е “Вкусна, чиста, честна храна”.
Магдалина Генова
Магдалина е блогър, автор и гурман с огромно любопитство към света. Интересува се от нови и добре забравени вкусови преживявания, експерименти и открития, от културните и социалните аспекти на храненето и от политика, и най-вече от пресечната точка между тях. Смята, че е важно информацията за храната и политиките в хранителния сектор да достигат до всички, както и че е абсолютно задължително да сме отворени за новостите и промените в този изключително динамичен свят.
Йоана Петрова
„Голямата ми страст е сладкарството и обожавам да готвя у дома. Предизвикателство за мен са всички нови хранителни продукти и все още непознати вкусове, с които обичам да внасям динамика в менюто си. Но приоритет в храненето ми са сезонните продукти. Влагайки енергията си в изучаване, създаване, пренасяне на чувства и мисли към други хора чрез храната, чрез писането и говоренето за нея, ме определя като кулинарен артист.”
Как протича WiFo?
Форматът е презентации на лекторите в рамките на 15 минути, след което ще има 10 минути за въпроси и отговори от гостите.
Кога?
12 април 2014 от 11:00 часа.
Къде?
Sopharma Business Towers
Билети може да закупите от vintageclub.bg
Подробна информация за форума може да намерите на wifo.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook