Close search

Всекидневната консумацията на ядки намалява смъртността

Всекидневната консумацията на ядки намалява смъртността Ежедневното ядене на ядки намалява риска от смъртност от различни заболявания с 20%, установиха учени Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Ежедневното ядене на ядки намалява риска от смъртност от различни заболявания с 20%, установиха учени, пише klassa.bg.

Статията, в която публикуват заключенията от изследванията си, е публикувана в списание „New England Journal of Medicine“. 

„Най-очевидната полза от ежедневното приемане на ядки е намаляването на смъртността от сърдечно-съдови заболявания с 29%. Освен това установихме съществено понижение – с 11% на смъртността от рак“, каза Чарлз Фъчс от Института за ракови заболявания „Чарлз Дарвин“ в Бостън. 

Учените доказват, че ако се яде порция ядки веднъж в седмицата, рискът от смърт намалява с 11%, при един – два пъти седмично – с 13%, при пет-шест пъти – с 15% и при седем пъти – с 20%.

Изводите са направени в резултат от наблюдения на здравословното състояние на 76 000 жени от 1980 – 2010 и 42 000 мъже от 1986 – 2010 г. 

Освен това учените са установили, че хората, консумиращи повече ядки, са по-стройни, по-малко пушат, по-често спортуват и се хранят по-здравословно. Също така е установено, че няма значение какви ядки се консумират.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност