В кухнята с chef Росен Тачев
Днес влизаме в кухнята на ресторант за дивеч "Ловната къща" с chef Росен Тачев. И освен за дивеч, ще си говорим за пътешествия, страст и много кулинария...
От колко време се занимаваш с кулинария?
Вече 11 години професионално се занимавам с изкуството на кулинарията.
Какво те запали по нея?
Това, че наистина е изкуство. Кулинарията не е просто да сготвиш дадено ястие. Тя е страст, вдъхновение, магия, начин на изразяване на себе си дори...
Казваш, че кулинарията е страст. Но не е ли и любов. Или по-точно, за теб в по-голяма степен какво е - любов или страст?
За мен, страст. Бих казал, страст и вдъхновение. Вдъхновение за това, всеки ден да правиш нещо ново.
Главен готвач си в ресторант за дивеч. Какъв вид месо обичаш да си хапваш най-често?
Свинско. Любимо ястие ми е Диво прасе с пюре от моркови и ябълки с боровинков сос.
Обичаш ли да пътуваш и кое е мястото, на което все още не си, но искаш да отидеш?
Да, много. Бих искал да посетя Куба. Харесвам културата и духа, който носи.
Гурме или домашна кухня предпочиташ?
Домашната кухня определено ме грабва повече.
Сладко или солено?
Сладко :)
След 5 години се виждаш като?
Надявам се да продължа да се занимавам с професията си на готвач.
Освен в България, има ли друго място, на което би искал да живееш?
Въпреки, че все още не съм я посетил, но както споменах имам огромното желание -мисля, че отново бих избрал Куба.
Какво приготви за Kulinaria.bg chef Росен Тачев, може да видите тук.
Автор и снимка: Нина Тодорова, Kulinaria.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook