Close search

Уиски Фест София 2014 стартира на 31 октомври 2014 г.

Уиски Фест София 2014 стартира на 31 октомври 2014 г. Неповторимо уиски преживяване Photo credit sticker

Уиски Фест София 2014 стартира на 31 октомври 2014 г. в 17:00 часа и ще продължи до 2 ноември 2014 г., 22:00 часа. 

Единственият по рода си уиски фестивал в България събира за трета поредна година уиски ентусиасти, приятели, любители и колекционери. Тридневното събитие ще приветства своите гости в Sofia Event Center, Paradise Center на бул. „Черни връх“ 100.

Уиски Фест София 2014 събира на едно място всички вносители на уиски в страната. Обединяващата идея е обогатяване на уиски културата в България. 

Посетителите на фестивала ще могат да се запознаят отблизо с повече от 200 различни уискита, 55 марки и да опитат лимитирани серии от любимите си марки.

По време на фестивала ще бъдат проведени 28 майсторски класове за гостите, водени лично от световноизвестни имена в индустрията, сред които легендарни мастър дистилъри като Фред Ноу, Фиона Саваж, Гордън Моушън и Дейвид Робертсън, и посланици на марките като Ан Милър Том Джоунс, Адам Буут, Джон Кешман, Джой Елиът.

Пълната програма и допълнителна информация за Whiskey Fest Sofia 2014 можете да намерите на www.whiskeyfestsofia.bg.

Фокус на фестивала ще бъдат малцовите и по-редки уискита, а майсторските класове са насочени към всички, които искат да отключат сетивата си в специална атмосфера.

На някои майсторски класове ще се предложи whisky and food matching, и дори сляпа дегустация в най- буквален вид (със затворени очи).

За всички любители на гурме изживяванията препоръчваме няколко комбинации на уискита от остров Айла- характерни с опушения си характер, който се дължи на торфа, използван от дестилериите, при изсушаването на малца.

Ето няколко предложения от кухнята на остров Айла:

  • Ardbeg 10 YO Single Malt, поднесен с карпачо от елен с каперси;
  • Bowmore 12 YO Single Malt, поднесен със стриди;
  • Laprhroaig Quarter Cask, поднесен с пушена сьомга, върху легло от пълнозърнест хляб, масло и свеж копър;
  • Lagavulin 16 YO, сервиран с пушени и меки сирена и грозде.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност