Свежи пролетни рецепти и кулинарни изкушения
При настъпването на пролетта всичко се раззеленява. Всичко зелено е полезно за организма. Пролетните зеленчуци осигуряват някои от най-високите нива на витамин К, желязо и фитонутриенти, които предпазват организма от хронични заболявания.
Този уикенд в кухнята на "Arena di Serdica Residence Hotel" запретнахме ръкави за приготовлението на пролетни рецепти и приготвихме вкусни, и полезни ястия.
С помощта на шеф-готвач Ивайло Рангелов и главният редактор на Kulinaria.bg инж. Нина Тодорова на курса по Пролетни рецепти, курсистите научиха как да запазят свежестта на зеленчуците при приготвянето на салата с пролетни зеленчуци, джинджифил и лайм, как да приготвят сочно печено агнешко със задушен спанак, аспержи и артишок, както и тънкостите при приготвянето на бисквитена торта с шоколад и маскарпоне.
*Рецептата за Свежа салата с пролетни зеленчуци, джинджифил и лайм може да видите тук
*Рецептата за Печена агнешка плешка върху задушен спанак, аспержи и артишок може да видите тук
*Рецептата за Бисквитена торта с шоколад, маскарпоне и плодове може да видите тук
Също така, курсистите приготвиха бърза, лесна и вкусна салата със спанак и сладка царевица на зърна Bonduelle, нахут Campese, риба тон Ocean и зехтин Del Alma.
Атмосферата на курсовете е изключително приятелска и превръща готвенето в истинско удоволствие.
А най-хубавото е, че Кулинарното училище предлага най-различни готварски курсове - освен за Пролетните рецепти, може да се потопите в магията на Готвене със суперхрани, Домашната паста и още много, много вкусотии - запишете се още сега тук.
В края на курса всеки курсист получи грамота и подаръци от Алта България и Bonduelle.
Снимки: Калин Нончов и Нина Тодорова, Kulinaria.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook