Полувегетарианска диета
Консумирането на повече плодове и зеленчуци, и по-малко месо, намалява риска от сърдечно-съдови заболявания и инсулт.
Тези, които спазват полувегетарианска диета, в която 70% от храната им идва от растителни източници, имат с 20% по-нисък риск от сърдечни проблеми в сравнение с тези, които имат по-месоядни диета, където по-малко от 45% от храната е от растителен произход, сочи заключението от проучване, анализирало хранителните навици и начина на живот на близо половин милион европейци от 10 държави в продължение на 12 години.
Констатациите доказват ползите от консумацията на растителни продукти като начин за предотвратяване на сърдечни заболявания, пише doctoronline.bg.
Препоръчва се 70% от хранителния режим да включва плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, бобови растения, ядки, нискомаслени млечни продукти, месо без кожа (предимно пилешко) и риба.
Очаква се резултатите да бъдат представени на тазгодишната среща на Американската сърдечна асоциация.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook