Close search

Награди от конкурса "Най-забавна история в кухнята с Тефал"

Награди от конкурса "Най-забавна история в кухнята с Тефал" Награди от конкурса "Най-забавна история в кухнята с Тефал" Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Първа награда - вечеря, приготвена от chef Ивайло Рангелов печели Samurai, с историята си за "Лъснат тиган" и рецепта за "Пуканки на тиган". 

Втора награда - тиган "Тефал" печели rossi_ip, с историята си "Забавно в кухнята" и рецепта за "Пица".

Пуканки на тиган

Продукти:

  • 2-3 кочана пуканки 
  • 1 дълбок тиган с капак 
  • 1 ч.л. краве масло или олио

Начин на приготвяне:

Купувате 2-3 кочана пуканки от бабите на пазара. Вземате един дълбок тиган Тефал с капак. Намазвате много леко тигана с краве масло или олио на дъното, покривате дъното на тигана с натрошени пуканки и докато се пукат въртите тигана за да не залепват и загарят. Загрявате котлона на средна температура преди да сложите тигана. Като се пукат ще се ориентирате по звука. Вадите ги и добавяте сол на вкус.

Пица

Продукти:

  • тесто 
  • лютеница 
  • 100 г салам 
  • 100 г сирене 
  • 50 г кашкавал 
  • олио 
  • маргарин 
  • чубрица

Начин на приготвяне:

Тестото се разточва и се поставя в предварително намазнена тава. Намазва се с лютеница и се нареждат салам, сирене и кашкавал. Отгоре се добавя маргарин и се поръсва с чубрица. Пече се в предварително загрята фурна. Готовата пица се сервира топла.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност