Награди от конкурса "Най-забавна история в кухнята с Тефал"
Първа награда - вечеря, приготвена от chef Ивайло Рангелов печели Samurai, с историята си за "Лъснат тиган" и рецепта за "Пуканки на тиган".
Втора награда - тиган "Тефал" печели rossi_ip, с историята си "Забавно в кухнята" и рецепта за "Пица".
Пуканки на тиган
Продукти:
- 2-3 кочана пуканки
- 1 дълбок тиган с капак
- 1 ч.л. краве масло или олио
Начин на приготвяне:
Купувате 2-3 кочана пуканки от бабите на пазара. Вземате един дълбок тиган Тефал с капак. Намазвате много леко тигана с краве масло или олио на дъното, покривате дъното на тигана с натрошени пуканки и докато се пукат въртите тигана за да не залепват и загарят. Загрявате котлона на средна температура преди да сложите тигана. Като се пукат ще се ориентирате по звука. Вадите ги и добавяте сол на вкус.
Пица
Продукти:
- тесто
- лютеница
- 100 г салам
- 100 г сирене
- 50 г кашкавал
- олио
- маргарин
- чубрица
Начин на приготвяне:
Тестото се разточва и се поставя в предварително намазнена тава. Намазва се с лютеница и се нареждат салам, сирене и кашкавал. Отгоре се добавя маргарин и се поръсва с чубрица. Пече се в предварително загрята фурна. Готовата пица се сервира топла.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook