На Коледа със Сандра от "Гладни момичета"
За какво си гладна?
За силни усещания.
Кое е най-екзотичното ястие, което си опитвала?
Пържена медуза.
Пиле тепаняки или шопска салата?
И двете.
Има ли място по света, където се чувстваш като у дома си... освен в дома ти?
New York - state of mind.
Какво трябва да ти сготви един мъж, за да те спечели? Или пък къде да те заведе?
Нещо с много шоколад! Из целия свят, но и някое заведение с хубава гледка става :)
Честно, има ли по-хубаво занимание от това да пътуваш и на всичкото отгоре да ядеш вкусни неща?
С добавка от малко любов и много изкуство напълно удовлетворява мечтите ми.
Има ли ястие, което не можеш да се накараш да опиташ?
Не. Аз съм авантюристка и обичам да рискувам.
Има ли ястие, което да е разбило на пух и прах очакванията ти?
Соления белгийски шоколад.
Къде ще посрещнеш новата година?
Още не знам, има време до тогава.
Какво искаш да ти се падне от баницата с късметите?
Каквото и да се падне ще се радвам.
Представи си следната ситуация – отваряш хладилника, а вътре има само артишок, яйца, краставица, кренвирш и горчица. Какво ще сготвиш?
Нещо средно между английска закуска и омлет ще свърши работа краставицата оставям за десерт със захар.
Имаш отношение към добрата храна. Ще споделиш ли с нас любимата си рецепта?
Ароматни пилешки бутчета
Продукти:
6 пилешки бутчета
3 лъжици мед
3 лъжици тъмен соев сос
2 портокала
млян черен пипер
сол
индийско орехче
сух розмарин
зехтин
Начин на приготвяне:
Разрежете портокала наполовина. Едната половина изстискайте, другата нарежете на тънки кръгчета. Направете марината от сока от половин портокал, меда, соевия сос и подправките. Оставете да се мариноват 2 часа. Подредете бутчетата в тавичка. Залейте с малко зехтин за готвене. Върху всяко бутче поставете по един резен портокал. Пече се в умерена фурна, около час и половина. Гарнирайте със свежа салата, картофено пюре и няколко резена портокали.
Автор и снимка: Нина Тодорова, kulinaria.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook