Close search

Може ли да хапваме мъфини по време на диета

Може ли да хапваме мъфини по време на диета Може ли да хапваме мъфини по време на диета? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Колегите от woman.bg задават един интересен въпрос: "Кой каза, че не могат да се ядат мъфини по време на диета?" Ето и как отговарят задълбавайки се в темата:

Овесените трици се произвеждат от обвивката на овесените зърна. Познати са на човечеството от векове, но едва преди няколко години някой седна и обобщи цялостно тяхната полезност върху всички системи на организма.

Кардиолозите ги признават, категорично като ги наричат "храна за сърцето", диетолозите изтъкват ролята на фибрите съдържащи се в тях за забавяне усвояването на захарите. Онколозите откриха, че влакнините в тях предпазват от рак, а гастроентеролозите ги препоръчват с цел подобряване ритмиката на изпразване на червата.

Освен това те:
- отнемат едно, макар и неголямо количество калории, те намаляват калорийното съдържание на поетата храна
- увеличават обема си средно 30 пъти, те засилват усещането за ситост
- лесно се поддават на обработка и от тях могат да се направят безкрайно много здравословни и вкусни ястия и десерти

Рецепта за мъфини с овесени трици:
Забъркват се за 5 минути, изпичат се за 15 и се изяждат с наслада, сравнима с тази, която бихте изпитали при хапването на всеки друг вкусен десерт.

За 6 мъфина са ви необходими:
6 с.л. овесени трици
2 с.л. канела
2 яйца
5 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода
Сладост на вкус с мед, кафява захар, агаве, кленов сироп – каквото си изберете
(Можете да добавите фурми, стафиди, смокини или начупени ядки, но имате предвид, че това ще увеличи калоричността на мъфините)

Смесете всички сухи продукти в купа, добавете яйцата и млякото. Разпределете сместа в 6 формички за мъфини и печете за 15-20 минути във фурна, която предварително сте загрели на 180°C.
Важно! Не изяждайте всичките наведнъж, нито пък за един ден. Разделете количеството за два дни, в противен случай можете да се окажете затворени в тоалетната, заради разхлабителното свойство на триците.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност