Лео: Лудият кулинарен купонджия
Днес влизаме в кухнята с Лео. Но няма да готвим, а ще си говорим за сбъднати мечти, италиански сосове, български картофи... и всичко това "забъркано" с любов...
Кое прави италианската кухня толкова харесвана?
Най-важна е технологията на готвене. Важно е и колко продукти и кога се слагат (не е вярно, че повече продукти правят по-вкусно ястие). В италианската кухня се ползват малко, но качествени подправки.
Сподели една твоя рецепта с почитателите на Kulinaria.bg? Нещо, което се приготвя лесно и бързо, но е адски вкусно...
Сос "Аматрициана" за паста, типичен е за област Лацио (Рим): В топъл тиган слагаме малко зехтин, след това добавяме нарязан на ситно лук. След като лука придобрие златист цвят, добавяме "гуанчиле" - вид бекон от свинска буза. Като омекне бекона, добавяме малко черен пипер и чили на прах. Добавяме внимателно малко бяло вино и оставяме да се изпари. След това добавяме доматен сос и разбъркваме до получаването на гъст, кремообразен сос.
Кое е любимото ти българско ястие?
Пиле с картофи и мусака. Обичам картофи :)
Кой е най-големият ти провал в кухнята?
Още не съм готвил българска кухня и съм сигурен, че ако пробвам... край, там ще има провал. За това не рискувам :)
Ако искаш да впечатлиш една жена, какво ще й сготвиш?
Италианска вечеря - салата, паста, малко месо... Пиле с портокали много харесвам и разбира се, нещо сладко :)
Ако беше отново на 18 години щеше да...?
Щях да съм луд купонджия, артист и да живея с много музика около себе си.
Искаш да си на мястото на...?
Ооо, на никого. Обичам сам да правя всичко и честно казано съм доволен от постигнатото.
Никога няма да те видим да...?
Надявам се, да не плача. В живота имам такива периоди, в които нещо не върви както искам.
На любимата жена до себе си казваш най-често...?
Че е моето "Малко" (защото е малка), трезор, съкровище... Без нея съм сигурен, че няма да съм същия. I love you Lucia!
Любовта е като...?
Любовта е нещо, което е много трудно да намериш. Но когато дойде, го разбираш и знаеш, че не искаш да го оставиш... Да се събудиш сутринта и да мислиш за Нея, да си лягаш и последната дума да е дадена на Нея. Това е любовта. И мога да кажа, че е нещо уникално.
Какво приготви за Kulinaria.bg chef Леонардо Бианки, може да видите тук.
Автор: Нина Тодорова, Kulinaria.bg
Снимка: Личен архив
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook