Как да отстраним хранителните отпадъци от организма?
Много важно и полезно за организма е да го пречистваме от т.нар. хранителни "отпадъци".
Препоръчително е очистването да става чрез клизми с топла вода, до литър - литър и половина, на два пъти: първо вкарване (чрез иригатор) за отстраняване на излишния обем отпадъци и след това -допълнително още около 200 мл вода за „доразмекване" на „вциментиралата" се стена на правото черво. Намираше за полезно да се използват и подходящи билки - например отвара от лайка с температура до 40°С в посочения обем.
Всеки ден по 3 пъти (сутрин, обед и вечер) 20 минути преди хранене страдащият от запек да взема 1 чаена лъжичка леко препечени житни трици, разбъркани с мед и придобили вид на каша.
Може да се взема и по 1 супена лъжица чист зехтин (да се избягват други растителни масла).
Трета препоръка в подобен случай: в посоченото време да се взема 1 кафена чашка горещ разтвор от сода бикарбонат. Начин на приготвяне: в празна чаша се изсипва 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, добавят се още 2 супени лъжици чиста хладка вода и се бърка до пълно разтваряне. Долива се вода, бистра и гореща, колкото може да се търпи, и полученият разтвор се изпива максимално бързо (наведнъж или на 2-3 пъти).
В определени случаи помага и следната смес: 500 г чист пчелен мед с прибавени към него 30 г майчин лист (шушулки, предварително леко запечени и стрити на прах) и 10 г рафинирана сяра (от аптеката). Преди всяко вземане, по 1 чаена лъжичка в посочената цикличност, сместа се разбърква добре.
Най-често препоръчваната рецепта против запек, за който се предполага, че е последствие от леко понижена виталност, а не може да се установи точна причина е:
Процедурата се извършва сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене. Взема се бучка захар с капнати на нея 10 капки маслен извлек от босилек. Шише се напълва до половината с листа от босилек. Налива се догоре чист зехтин, оставя се на слънце за 20 дни.
След бучката захар може да се вземе още чай от розов цвят (цветните листенца), залети с кипяща вода (1 супена лъжица листенца се запарват в 200 г кипяща вода, оставя се още 20 минути, подслажда се с мед).
Източник: zdravnitza.com
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook