Close search

Kulinaria.bg - три години поднесено с любов!

Kulinaria.bg - три години поднесено с любов! Kulinaria.bg - три години поднесено с любов! Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Любов и вино се леят, а Kulinaria.bg празнува днес своя трети рожден ден. 

Отиваме на гости на главния редактор на сайта Нина Тодорова, с която ще си поговорим за тайните на вкусната храна, бъдещето на медията и за малките неща, които правят живота ни прекрасен.

1. След три години колко ястия може да сготви главният редактор на Kulinaria.bg?

След три години смело мога да кажа над 2500 рецепти!

2. Какво ще сготвиш по случай рождения ден на сайта?

Както всяка година, за рождения ни ден ще приготвя нещо сладко - моята слабост към десертите си проличава всеки път, когато готвя нещо за определен празник. А какво точно ще е, може да научите в понеделник от страницата ни във "Фейсбук" - facebook.com/Kulinaria.bg :)

3. Кое е любимото ти ястие, това, което винаги готвиш с удоволствие и това, което винаги ядеш с удоволствие?

Както стана дума преди малко, имам слабост към десертите, но как да избера само един?! :) Относно кое готвя винаги с удоволствие, всичко готвя с удоволствие. За мен готвенето и всичко свързано с него са удоволствие, любов и страст. Без тези три неща по-добре да не влизаме в кухнята. И все пак, ако трябва да избера едно основно ястие, се спирам на едно от любимите ястия с пиле - Пиле по дижонски, а за десерт - Крем карамел :)

4. Ще има ли нови неща в Kulinaria.bg тази година?

Определено да. Вече стартирахме с кулинарните ни курсове. Един проект, който отдавна искахме да реализираме и вече е факт. На тях всеки може да научи нещо ново не само по темите, които са водещи, защото предлагаме както основната тема на курса, така и още две различни по тематика ястия. Партнираме си с FPI Hotels & Resorts и техните майстор-готвачи chef Ивайло Рангелов, chef Христо Пенчев и chef Петър Цветански, от които и най-големите майстори има какво да научат.
Освен курса ще имаме и други проекти, но засега ще ги запазя в тайна, само ще загатна - следете видео рубриката ни :)

5. А какви са най-новите тенденции в кулинарията по принцип?

Тенденциите в кулинарията са насочени към импровизиране чрез добавяне на нови елементи в традиционната кухня и така модерното напоследък "здравословно хранене".

6. Кое според теб е любимото ястие на българите?

По мои наблюдения към любимите ястия на българите спадат шопска салата, боб чорба, скара и BBQ, а напоследък и има тенденция да се обръщат към италианската кухня - пица и паста.

7. Каква е разликата между готвенето и кулинарията?

Готвенето е част от кулинарията. Кулинария е изкуството на готвенето. Тя обхваща освен готвенето като такова, и храните, тенденциите, правилното хранене, съчетаването на продукти, декорацията на храна и т.н.

8. Какво те кара да се чувстваш щастлива?

Всичко, което ми носи вдъхновение, стимул и красота - кулинарията, разбира се, семейството, човекът до мен, приятелите, морето, пътешествията, любопитството към нови неща и хора, изненадите и високите скорости.

Автор: Александър Карагеоргиев, Bulevard.bg

Снимки: Личен архив

2 Коментара

  1. Small todorova.nina
    Нина Тодорова, Kulinaria.bg

    Благодаря Ви много, Павлина!

  2. Small
    Павлина

    Честит рожден ден! Много сте добри!

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност