Close search

С кои храни да консумираме червено вино

С кои храни да консумираме червено вино Червеното вино е най-консумираният вид като го следват бялото и на трето място розето. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Цветът на червеното вино варира от интензивно виолетово до бледо червено, типично за младите вина и кафяво за по-стари.

Червеният цвят се получава от антоцианиновите пигменти (наричани още антоцианини), които се намират в кожата на гроздето. Голяма част от процеса на производство на червено вино включва извличането на цветни и ароматични компоненти от гроздовата люспа.

Има множество червени вина, но foodpanda подбра с какви храни да консумираме най-популярните.

Каберне Совиньон

Агнешко с канела, копър и цитрусови плодове
Филе от говеждо с цвекло и хрян

Сира

Съчетава се с готвени и задушени ястия и дивеч

Малбек

Пържола на скара
Печено прасе

Мерло

Печена пуйка с червени боровинки
Печено пиле със сладки моркови

Ето и нашето предложение за червено вино от изба Бонония Естейт:

Gomotartzi Каберне совиньон и Сира

Красив, искрящ тъмно рубинен цвят. Носът е сложен - едновременно плодово зрял, свеж и пикантен. Носът е с доминиращи нотки на сладки подправки, зрели сини сливи и боровинки. Заоблено, свежо и пикантно тяло със зрели, велурени танини и отлична дължина със спомен за сушени плодове, кожа и подправки. Може да се съчетава с всички видове червени меса, както и с ястия с доматени сосове - пица, паста, топли вегетариански предястия.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK