Close search

Съвети за боядисване на яйца

Съвети за боядисване на яйца Боядисването на великденските яйца също има своите тънкости. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Преди да пристъпите към боядисването на великденските яйца, прочетете следните практични съвети:

- преди самото варене ги оставете за около половин час на стайна температура;

- за да не се спукат яйцата при варене, сложете ги в студена, а не във вряла вода;

- добавете във водата за варене една супена лъжица сол – така дори и спуканите яйца няма да изтекат извън черупката;

Виж още: Да боядисаме яйцата с натурални техники

- преди боядисването изтъркайте яйцата с оцет или ги измийте със сода, така цветът ще се хване равномерно;

- за да станат яйцата лъскави след боядисването, изсушете ги добре и ги намажете с олио.

Вижте още: Плетен козунак

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK