Тирамису
Добавено от
kukery
Видяна: 5723
Продукти
1 пакет бишкоти “Savoyardi” или подобни 3 пакета крема сирене по 125 гр. 500 ml течна сметана “”Hopla” 2 ч.ч. пудра захар какао на прах (натурално) за предпочитане е какао “Моцарт” плод (банан, киви, ягода) по желание кафе (направено – еспресо, нес, инка по желание)
Начин на приготвяне
• Крема сиренето се размесва с 1 ½ ч.ч. пудра захар. • Отделно сметаната се разбива с останалата ½ ч.ч. пудра захар • Смесват се двете и се разбъркват. • Бишкотите се потапят една по една в кафената смес и се нареждат една до друга. • Отгоре се поставя един слой крем. • Отгоре върху крема може да се поставят нарязани плодовете. • Отгоре отново потопените бишкоти и останалия крем. • Най - горният слой трябва да бъде крем. • Хубаво се замазва от всички страни с крема. • Отгоре се поръсва с какао през сито или през цедка. Така готовото тирамису се поставя в хладилник. ДОБЪР АПЕТИТ!!!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook