Телешки черен дроб с лук на фурна
Добавено от
Master Chef
Видяна: 17074
Продукти
За 4 порции: 600-700 гр. телешки черен дроб 2-3 глави лук дафинов лист сол черен пипер 100 мл. червено вино 1-2 червени чушки
Начин на приготвяне
1. Измиваме и обелваме ципата на черния дроб. 2. Нарязваме го на парчета и овкусяваме с подправките, добавяме и виното и нарязания лук и червените чушки. 3. Печем в огнеупорна тенджерка с капак около 30-40 мин. и след това сваляме капака, да се запече още 10-15 мин.
2 Коментара
Можете да добавите 3-4 с.л. олио и да печете на 180 градуса.
Въпроси:
1. Мазнина?
2. Градуси на фурната?