Сьомга на фурна
Добавено от
Master Chef
Видяна: 22704
Продукти
За 4 порции: 700-800 гр. филе или котлети от сьомга, 1 лимон, 1 кафена чаша бяло вино, сол, черен пипер, зехтин, хартия за печене.
Начин на приготвяне
Осоляваме филетата, поръсваме с черен пипер. В тавичка нареждаме сьомгата върху хартията за печене. Поливаме със зехтина и виното, нареждаме лимоновите резени върху и около рибата. Печем на 180-200 градуса около 30 мин. За гарнитура сервираме с картофено пюре или зелена салата. Препоръчвам ястието да се консумира с бяло вино. Добър апетит!
5 Коментара
бегай с тая рецепта бе
бегай с тая рецепта бе
Сосът е изцеден лимон, зехтин, риган и сол.
Можете да приготвите лимонов сос от изцеден лимон, зехтин, риган и сол.
А какъв е сосът?