Салата с риба тон ала Дейвид Роко
Добавено от
Master Chef
Видяна: 6425
Продукти
Продукти за 4 порции: 500 гр. фарфале 400 гр. филе от риба тон 250 гр. бейби моцарела 250 гр. чери домати маслини без костилка рукола зехтин сол, черен пипер пармезан
Начин на приготвяне
1. Сваряваме пастата ал денте, прецеждаме и измиваме със студена вода и охлаждаме в хладилника 2. В тиган запържваме поръсеното със сол и черен пипер филе от риба тон, по 45 сек от всяка страна, трябва да остане алангле 3. В купа нарязваме моцарелата, чери доматите, добавяме маслини и накъсаната рукола. Овкусяваме със зехтин 4. Нарязваме рибата на ленти, нареждаме върху салатата и поръсваме с пармезан, по желание. Подходящо питие е охладено бяло вино, за предпочитане Совиньон Блан. Препоръчвам горещо новозеландското Sauvignon Blanc Rongopai. Наздраве!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook