Раирано рибено руло от сьомга и сом( Striped fish terrine with salmon and catfish)
Добавено от
mariana.gizdarska
Видяна: 5963
Продукти
Продукти 800 гр. филе от сьомга 800 гр.филе от сом 3 белтъка 115 мл течна сметана 450 гр.грах от консерва(готов за консумация) 1 краставица един стрък зелен лук,нарязан на дребно 45 мл.олио свежи листа от мента сок от един лимон бял пипер настъргано индйиско орехче сол на вкус
Начин на приготвяне
Приготвяне *Нарязваме двата вида риба на дълги ивици - 2,5 см.широки. *Намазваме с 15 мл. олио тавичката за печене и започваме подреждането на парчетата.2/3 -ти от дължината им трябва да бъде преметната върху ръба на тавичката(необходима дължина по-късно за загъването).Посоляваме ги на вкус и ги намазваме с 15 мл.олио. *Разбиваме на сняг трите белтъка. *Разделяме количеството по равно в два отделни съда. *В първият добавяме половината от течната сметана,50 гр. нарязана на дребно сьомга и изцедения сок от 1 лимон. *Във вторият добавяме останалата половина течна сметана,50 гр.от сома,нарязан на дребно,нарязания на дребно зелен лук и настърганото индйиско орехче. *Пасираме грахта и добавяме към нея ситно нарязаните листа от мента. *Започваме реденето на трите слоя плънка на рибеното руло. *Към тавичката с подредената риба изсипваме грахта и с помощта на шпатула изравняваме повърхността. *Прибавяме втория слой със сома,нарязан на дребно и отново заглаждаме повърхността . *Прибавяме третия слой с нарязаната на дребно сьомга и загъваме крайщата на рибените парчета,както е показано на снимката. *Прибавяме вода до нивото на рибата. *Намазваме с олио фолио за печене и оформяме капак,който поставяме да прилепне плътно върху тавичката. *Печем на 200C(400 F) за 20-25 минути. *Изцеждаме останалата след печенето течност(изхвърляме или можем да я използваме за супа). *Оставяме да изстине за 30 минути и обръщаме тавичката върху блюдото за сервиране(внимаваме,да не се наруши целостта на рулото). *Оставяме да престои в хладилника за 2 часа,за да могат след това да се режат парчетата,без да се роният. *Гарнираме с нарязана на кръгчета краставица,салатна трева и кръгчета лимон. *Ястието може да се поднесе студено или затоплено по избор и разбира се с бяло вино! :) Да Ви е вкусно и наздраве!
2 Коментара
1
1