подарък торта
Добавено от
ani777y
Видяна: 6010
Продукти
За блата: 7 бр. яйца 7 с.л. захар 7с.л. брашно 2 ч.л. какао За крема: 1 л прясно мляко 180 г брашно 40-50 г нишесте 400 г захар 200 г масло За сиропа: 1 ч.ч. захар 2 ч.ч. вода маслен крем захарен фондан в розово и лилаво
Начин на приготвяне
Яйцата за блата се оставят на стайна температура, след което жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се разбиват в голяма купа със захарта. Жълтъците се прибавят един по един, след което постепенно се изсипват брашното и какаото. Полученото пандишпанено тесто се разстила в намаслена форма за торта и се изпича в предварително загрята на 220 градуса фурна за 20-30 минути. Млякото се кипва в тенджерка с 400 г захар, като се разбърква с помощта на бъркалка. Прибавят се 180 г брашно и 40-50 г нишесте, като продължава да се бърка. След като крема е добре изстинал се добавя и маслото.Захарта за сиропа се разтваря във водата, загрява се и се оставя да изстине. Изпеченият блат се разрязва на три равни части, които се сиропират равномерно. Нареждаме тортата : блат, крем , блат, крем ,блат. Намазваме цялата торта с маслен крем. Разточваме розовия фондан на чаршаф и покриваме тортата. От лилавия фондан правим панделка, която слагаме отгоре. Оставяме да изсъхне поне 1 ден.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook