Плодова пита
Добавено от
krasinka
Видяна: 7393
Продукти
Продукти за подложката 1 яйце 2/3 ч.ч.захар 1/2 ч.ч.кисело мляко настъргана кора от 1/2 лимон 1 ванилия 1 ч.ч.брашно 1/2 ч.л.бакпулвер 70 г течно масло Крем 250 мл прясно мляко 2 жълтъка 5 с.л.захар 2 с.л.пшеничено нишесте 1 ванилия 400 г квасена сметана 500 г пресни сезонни плодове сироп от 1 ч.ч.вода с 1/2 ч.ч.захар сок от 1/2 лимон 1/2 капсула лимонова есенция 1 с.л.желанин
Начин на приготвяне
Приготвяне * Разбийте яйцето със захарта, добавете киселото мляко и подправките. Сипете брашното, пресято с бакпулвера и разбъркайте. Накрая прибавете и стопеното масло. Изсипете тестото в намаслена и поръсена с брашно форма за пай и изпечете в предварително загрята на 180*фурна. * Смесете захарта, нишестето и ванилията. Сипете малко мляко и разбъркайте гладка каша. Добавете жълтъците, разбийте добре и разредете с останалото мляко. Сварете крем и го оставете добре да се охлади. Смесете студения крем със сметаната без да я разбивате предварително. Ако е необходимо подсладете с още малко пудра захар. * Сварете за няколко минути захарния сироп за глазурата. Дръпнете от огъня и прибавете желатина, лимоновата есенция и лимоновия сок. Оставете за изстине и да започне леко да се желира. * Изсипете крема върху тестената подложка и наредете върху него плодовете. Глазирайте с желатина и охладете добре сладкиша преди да го сервирате
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook