Паниран кашкавал с ориз и зеленчуци
Добавено от
detelina.green
Видяна: 4483
Продукти
Необходими продукти за 4 порции: 1 ч.ч. ориз 1/2 чаша нарязани моркови 1 глава лук 100г броколи 150 г карфиол 100гр. зелен грах 200г. консерва царевица 400 г. кашкавал 2 яйца 150г. брашно 80г галета сол, олио или кр. масло
Начин на приготвяне
Кашкавала се нарязва на 4 триъгълни парчета, намокря се с вода, овалва се в брашно, разбитите с малко вода яйца, пак в брашно, следват отново яйца и накрая по желание в галета. Пържи се в повече мазнина до порозовяване, след което се отцежда върху кухненска хартия или бяла салфетка. Една част от зеленчуците се задушава на водна пара с подсолена вода за да си поемат. Слагат се последователно в решетка на танждера, която трябва де е хубаво захлюпена - грахът, морковът се слагат първи, защото те имат нужда от повече варене, а броколито и карфиолът по-малко - иначе ще се разпадне.На тях им трябват около 5 мин. Така задушените зеленчуци после се подправят с подправки на вкус и масло, като част от тях се оставят за ориза. Оризът се сварява в подсолена вода в съотношение 1:3. В отделен тиган се позапържва леко - до избистрянве, прибавят част от задушените зеленчуци и се прави лека зъпръжка заедно с ориза . Панираният кашкавал се поднася топъл със задушения ориз и зеленчуците.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook