Мъфини Червено Кадифе (Red Velvet)
Добавено от
lyubomiral
Видяна: 4756
Продукти
Продукти за 24 мъфина: (Можете да намалите продуктите на половина за да получите 12 мъфина) 12 супени лъжици меко масло 1 3/4 ч.ч. захар 2 яйца 2 1/2 ц.л. неподсладено какао 4 с.л. сладкарска боя 1 ч.л. ванилия 1 ч.л. сол 1 1/2 ч.ч. прясно мляко 3 1/4 ч.ч. брашно 1 ч.л. ябълков оцет 1 1/2 ч.л. сода бикарбонат Продукти за крема: 200 гр крема сирене 100 гр меко масло 1/2 ч.л. ванилия 4 ч.ч. пудра захар
Начин на приготвяне
Начин на приготвяне Мъфини Фурната се загрява до 175 градуса. Маслото и захарта се разбиват с миксер за 3-5 минути. Добавете яйцата и продължете да разбивате. В макла купичка смесете какаото, ванилията и боята и ги добавете към сместа. Разбъркайте отново. Добавете солта към млякото и започнете да добавяте млякото и брашното към сместа постепенно. След като се добавили цялото брашно и мляко , в отделна купичка смесете содата ябълковият оцет и добавете към сместа. Разбъркайте за още 1 минута, до получаване на хомогенна смес. Тавичката за мъфини се покрива с хартиени кошнички, които се пълнят до 3/4 от обема. Пекат се за 20 минути , като се проверяват с клечка. Ако клечката поставена в средата излезе суха , значи са готови. Оставят се в тавата за 5 минути, след което се преместват върху метална скара , където изстиват напълно. Крем Маслото и крем сиренето се разбиват с миксер за 2-3 минути. Пудрата захар се пресява и добавя към сместа. Разбива се до получаване на крем. След това се добавя и ванилията. Кремът се пълни в пош с кръгъл накрайник и с него се украсяват мъфините. Съхраняват се в хладилник.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook