Киш с броколи и пиле
Добавено от
stoyanka.savova
Видяна: 5691
Продукти
за основата: 3 картофа 1 тиквичка 1 ч.ч. смлени овесени ядки 2 яйца сол черен пипер копър за плънката: 2 пилешки бутчета 100 гр. топено сирене 100 гр. настърган кашкавал 150 гр. броколи
Начин на приготвяне
Слагаме бутчетата в подсолена вода да се сварят. След това се заемаме с приготвянето на основата. Сваряваме картофите и ги намачкваме с вилица. Настъргваме тиквичката и изстискваме водата от нея. В купа смесваме картофите, тиквичките, яйцата, сол, копър и черен пипер на вкус и разбъркваме. Добавяме овесените ядки към сместа. Взимаме форма за пай, намазваме я с масло и поръсваме с брашно. Разпределяме сместа по дъното и стените на формата. Накъсваме месото от бутчетата на хапки и го разпределяме върху основата. Слагаме във фурната на 180 градуса, да се запече за 10 минути. Докато киша се запича сваряваме броколите в гореща подсолена вода за 4 минути. Изваждаме го и слагаме топеното сирене, а върху него броколите. Подреждаме броколите така, че да стоят изправени. Между тях слагаме настърган кашкавал. Връщаме киша отново във фурната и допичаме, докато кашкавала се зачерви.
2 Коментара
Здравейте Дани,
Да, както читателката ни е написала в началото на рецептата - пилешките бутчета се сваряват преди да се пекат.
Звучи много добре. Искам да попитам, дали пилешките бутчета преди това се пекат, варят......, зашото, ако се пече 10 мин. не е ли малко?