Гюведже с хамон
Добавено от
bogomil.iliev
Видяна: 4921
Продукти
100 гр. хамон 20 гр. зехтин 2 бр. яйца 50 гр. краве сирене 1 резен домат 1 стрък зелен лук
Начин на приготвяне
Слагате в малък керамичен или глинен съд хамона, като го постилате около вътрешните стени, после поливате малко захтин, полагате сиренето и върху него и резена домат. Слагате във фуната на бавен огън (170 градуа) докато започне да се запича, без да го похлупвате. После счупвате 2-те яйца и ги изсипвате с черпак за по-голямо удобство. Оставяте още 3-4 минути, докато се запекат яйцата. Изваждате и поръсвате с нарязан зелен лук. Поднасяте ястието докато е топло. Препоръчвам ви го с чаша охладено розе. Наздраве!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook