Еклери с коприва, сушен лук и пълнеж със скаморца
Добавено от
magecreations
Видяна: 4542
Продукти
1ч.ч. вода 1ч.ч. брашно 4 яйца 100 гр. масло 1с.л. коприва на прах 2с.л. сушен лук 50 гр. скаморца топено сирене магданоз, сол , пипер меланж
Начин на приготвяне
За приготвянето на еклерите сложете в тенджера водата, масло и солта и оставете да заврят. След това добавете брашното, копривата, сушения лук и пипера. Бъркайте с дървена лъжица докато се образува топка. Охладете за 2-3 минути и прибавете едно по едно яйцата като непрекъснато бъркате. От сместа оформете топчета с помощта на лъжица. еклерите се пекат на 180 градуса (с вентилатор) за около 30 минути. За пълнежа настържете скаморцата и прибавете топеното сирене и ситно нарязан магданоз. Разрежете еклерите на две и сложете от пълнежа. Усетете сладостта, която придава сушения лук и опушения аромат на скаморцата! Ястието добре се комбинира с чаша охладено Шардоне . Идеята за еклерите е взаимствана от списание "Меню". Добър апетит!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook