Еклерчета
Добавено от
svetleto
Видяна: 4899
Продукти
4яйца 125млпрясно мляко 125 г краве масло 130 г брашно /1 равна ч.ч./ 1/2 ч.л. захар 1/2 ч.л. сол За крем „Роза” 3 жълтъка 500 мл прясно мляко 75 г брашно /4-5 равни с.л./ 15-20 г краве масло 120 г захар /1 ч.ч./ 2 ванилии на прах разтопен на водна баня шоколад за декорация
Начин на приготвяне
В тенджера наливаме млякото, добавяме 125 мл вода, захарта, солта и маслото. Когато течността заври, прибавяме брашното. Намальваме силата на огъня, разбъркваме непрекъснато. Щом тестото започне да се отделя от стените на съда, оттегляме от котлона и продължаваме да бъркаме, докато се получи плътно тесто. Поставяме в купа, добавяме яйцата и разбиваме с миксер около 1-2 мин. Прехвърляме сместа в шприц /пош/, с който оформяме еклеровите пръчици. Поставяме ги в намаслена тава, покрита с хартия за печене. Печем в предварително затоплена на 190-200 градуса фурна до зачервяване. Изключваме и отваряме леко фурната. Оставяме еклерите да престоят около 10-15 мин. С помощта на къдрав нож правим страничен прорез по дължината на еклерите. Приготвяме крем. Загряваме 400 мл мляко и захарта. В друг съд поставяме жълтъците, брашното и останалото количество мляко. Разбъркваме на кашичка и наливаме на тънка струйка кипналото мляко и захар. Връщаме обратно в тенджерата и бъркаме на котлона до сгъстяване. В самия край поставяме маслото и ванилията. Претриваме с гевгир, за да се получи фин крем. Поставяме в шприц /пош/ и пълним еклерите през прореза. Декорираме с тънки ивици разтопен шоколад.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook