Домашен сладолед със смокини и лешников крокан
Добавено от
magecreations
Видяна: 5825
Продукти
4 яйца 1 ч.ч. захар 50 гр. лешници ½ бурканче сладко от смокини 500 мл. сладкарска сметана
Начин на приготвяне
Започнете с приготвянето на крокана. Загрейте на слаб огън 5 с.л. захар в тиган, докато придобие златисто - кафяв цвят. Прибавете ситно нарязаните лешници. Разбъркайте докато се получи еднородна маса. След това получената смес изсипете върху хартия за печене. Оставете да изстине. С помощта на дървен чук натрошете, за да се образува крокана. Разбийте по отделно 4 белтъка с 4 с.л. захар на сняг и 4 жълтъка с 4 с.л. захар и сметаната. След като всичко е разбито, прибавете към сметаната белтъците, желтъците, ситно нарязаните смокини и крокана. Разбъркайте добре до получаване на еднородна смес. Разпределете в кутии и оставете в фризера за едно денонощие. В случая при мене се получи 2 литра сладолед. Добър апетит!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook