Бавнопечен, маринован свински врат
Добавено от
teodora
Видяна: 6175
Продукти
Продукти: 1,5 кг цяло парче свински врат за саламурата: 1л. вода 1/2ч.ч. морска сол дафинов лист черен пипер
Начин на приготвяне
За тази рецепта може да се използва направо месо от фризера,без да се размразява,става превъзходно! Замразеният къс месо се поставя в тавичка и се слага да се пече в загрята до 100С фурна.Оставя се във фурната за 10-12часа,най-добре е да се сложи от вечерта и да се използва нощта за печене.При тази обработка на невисока температура месото се получава нежно,сочно и много вкусно. Приготвя се саламурата - кипва се 1л.вода,солта,начупения дафинов лист и зърна чер пипер.В поизстиналата саламура се потапя опечения къс месо,така че течността да го покрива и престоява 2-3 часа,след което месото се изважда,а саламурата се изхвърля. Преди сервиране се нарязва на тънки филии и се поднася с гарнитура и салата по избор.И задължително с хубаво червено вино!
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook