Ароматна питка
Добавено от
tania.kangelidu
Видяна: 4570
Продукти
500 г брашно 3 яйца 200 мл прясно мляко 1 ч.л.захар 1/2 ч.л.сол 20 г прясна мая 5-6 с.л.зехтин брашно за доизмесване Продукти за пестото : 1/2 връзка магданоз 1/2 връзка копър 2 стръка целина 2 скилидки чесън 2 с.л.зехтин 1/4 ч.л.сол
Начин на приготвяне
Маята се размива с млякото, с няколко лъжици от брашното и захарта на гладка каша и се оставя на топло да шупне. Разбъркайте кваса с яйцата, зехтина и солта. Пресейте брашното и омесете меко и еластично тесто. Покрийте го с кърпа или найлоново фолио и го оставете да втаса и удвои обема си. Пригответе пестото като смесите всички подправки, добавите зехтина и пасирате. Разточете втасалото тесто ,намажете с пестото , оформете питката по ваш избор и я поставете в подходяща форма. Оставете за още 20мин. да втаса. Пожелание намажете с разбито яйце за блясък. Изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност. Рецептата е взета от Вкусно с Йоли.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook