Зеленчукова яхния с нахут
Продукти
- 5 г черен пипер
- 10 г червен пипер
- 5 г сол
- 200 г лук
- 3 скилидки чесън
- 300 г морков
- 300 г целина 1 малка глава
- 300 г зелена чушка
- 300 г червена чушка
- 500 г домати
- 500 г нахут
Начин на приготвяне
- Накисваме нахута за 5-6 часа във вода.
- След това го варим час-час и половина.
- Почистваме и нарязваме на средно едри кубчета всички зеленчуци.
- Задушаваме ги и овкусяваме със солта, черния пипер и червения пипер, след това прибавяме вече сварения нахут и оставяме на тих огън, до пълна готовност.
- Преди сервиране, по желание гарнираме със ситно нарязан магданоз.
Спаначена пита
Разтапяме маслото в дълбок съд и в него задушаваме спанака съвсем леко. Прибавяме сиренето и солта и ...
Торта брюле с ягоди
Натрошаваме бисквитите и след това хубаво ги разбъркваме с маслото и филираните бадеми.Във форма за т...
2 Коментара
Здравейте,
Наухт може да закупите от по-големите вериги хранителни магазини (като Карфур, Кауфланд, Пикадили) или от Женския пазар (в София) - точно зад спирката на ТМ 22 посока ул. Пиротска има магазинче, в което продават освен нахут, много подправки и здравословни храни.
Хм...Изглежда доста вкусно. Къде мога да си купя нахут?