Телешки кюфтенца със соев сос
Продукти
- 1 кг. кайма телешка (смляно телешко месо)
- 2 яйца
- 3 стръка пресен лук
- 1 глава лук
- 3 стръка магданоз
- 1 ч.л. чубрица
- 0,5 ч.л. черен пипер
- 0,5 ч.л. червен пипер
- 0,5 ч.л. кимион
- сол на вкус
- 2 с.л. соев сос
Начин на приготвяне
- Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с много ситно нарязаните 2 вида лук, магданоз, яйцата и всички подправки.
- Оставяме я за около 35-40 минути в хладилник.
- След това, с намаслени ръце оформяме плоски кюфтета.
- Слагаме ги върху загрята скара или тиган, като ги обръщаме и от двете страни.
- Сервираме кюфтенцата горещи и внимателно поляти със соевия сос.
- Гарнираме със свежи зеленчуци или салата по избор.
Запечени палачинки
За палачинките: Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато по...
Запечено картофено пюре
Почистваме, измиваме и нарязваме картофите на парчета. Сваряваме ги в посолена вода, след което ги от...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook