Супа от сьомга и скариди

Продукти

  • 3 гр. карамфил
    счукан
  • сол
  • 3 гр. индийско орехче
  • 2 скилидки чесън
  • 1 домат
  • черен пипер
  • 1 картоф
  • 1 глава лук
  • 2 моркова
  • 300 гр. сьомга
  • 300 гр. скариди

Начин на приготвяне

  1. В 1,5 - 2 л. студена вода слагаме всички почистени и нарязани на дребно зеленчуци да се сварят добре. Щом хубаво омекнат отделяме половината от тях (заедно с част от водата) и ги пасираме. Добавяме ги към другата част от зеленчуците. Разбъркваме добре.  
  2. Връщаме тенджерата обратно на котлона и пускаме почистените скариди и парченцата сьомга. 
  3. Овкусяваме със солта, черния пипер, карамфила и индийското орехче. Разбъркваме леко.
  4. Оставяме да покъкри за 15-тина минути.
  5. По желание при сервиране, може да добавим малко готварска сметана и да украсим с няколко скариди.

Съвет:

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).