Спаначени енчилади
Продукти
- 480 г доматен сос
- 5 бр. тортия
- 0,5 ч.ч. заквасена сметана
- 1 ч.ч. извара
- 260 г спанак
- 0,5 ч.ч. пресен лук
- 1 с.л. масло
- 2 скилидки чесън
Начин на приготвяне
- Фурната се загрява до 190 ºС. В тиган се слага нарязаният на ситно спанак за 5 минути. Маха се от огъня и се добавя изварата и сметаната. Разбърква се.
- Тортиите се затоплят една по една върху сух тиган или във фурната.
- Сместа се разпределя върху тортиите, сгъват се подобно на дюнер и се подреждат в тавичка.
- Поливат се с доматена салца или овкусен с подправки по избор доматен сос.
- Запичат се за петнайсетина минути и се консумират на момента.
Сос "100 острова"
В сосиера се смесва кетчупът с майонезата, горчицата и соса Уорчестър. Добавят се нарязаните на ситно...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook