Close search

Шкембе чорба

4.0
от общо 146 гласа
Време: около 60 мин.
Ниво: трудно
Порции: 6

Шкембе чорба photo-credit Традиционната шкембе чорба може да приготвим с телешко, свинско или агнешко месо

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Попарваме шкембето с вряща вода за 2-3 минути и веднага го остъргваме с остър нож откъм вътрешната страна. 
  2. След това го изчистваме и откъм външната страна, като зацапаните места измиваме или остъргваме с нож заедно с ципата. Отново го измиваме. Поставяме го в тенджера и го заливаме със студена вода.
  3. Варим, като постоянно доливаме вода. (За сваряването на говеждо шкембе са необходими 3-7 часа, за телешко 2-3 часа, за агнешко - от 30 до 60 минути. Докато се вари, шкембето трябва да е покрито с вода. Може да използваме и тенджера под налягане за по-бързо сваряване).
  4. Свареното шкембе изваждаме от тенджерата и накълцваме на парченца, а бульонът го посоляваме и варим още 15-20 минути, като към него прибавяме червения пипер, прясното мляко и мазнината.
  5. Добавяме накълцаното шкембе към горещия бульон и разбъркваме добре. 
  6. За подправка, отделно поднасяме счукан чесън и оцет.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност