Ризото с тиква и лук
Продукти
- 500 г тиква
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л. зехтин
- 160 г ориз
- 100 мл бяло вино
- 500 мл бульон с вкус по избор
- 1 дафинов лист
- 50 сирене
- 75 г краве масло
- 1 стрък магданоз
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука и чесъна.
- Почистваме тиквата. Меката й част нарязваме на малки кубчета.
- В дълбок тиган загряваме зехтина и запържваме за около 3 минути лука и чесъна.
- Добавяме тиквата и ориза. Задушаваме за около пет минути.
- Изсипваме виното и бъркаме добре, докато не се изпари.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Изсипваме половината от горещия бульон. Добавяме нарязания на ситно дафинов лист.
- Оставяме ризотото на среден огън под капак, за около 20-25 минути, като през 1-2 минути изсипваме останалата част от бульона и разбъркваме.
- По желание, преди сервиране поръсваме малко риган.
Капучино с бадемово мляко
Изсипваме горещото еспресо в по-широка чаша, така, че да заеме само една четвърт от нея.Ако искаме да...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook