Ригатони с доматено-сметанов сос и пармезан
Продукти
- 200 г ригатони
- за гарниране:
- 40 г пармезан , настърган
- 8 г магданоз ,ситно нарязан
- за соса:
- 300 мл домати - смлени или доматен сок
- 1 с.л. брашно
- 1 с.л. зехтин
- 100 мл течна сметана
- 0,5 ч.л. универсална зеленчукова подправка
- 2 щипки черен пипер , млян
Начин на приготвяне
- Сваряваме ригатоните според указанието на опаковката. Отцеждаме.
- Запържваме брашното в зехтина до златисто, добавяме смлените домати, подправките и сгъстяваме соса при непрекъснато разбъркване - около 2 минути.
- След това добавяме течната сметана и след минута сваляме соса от огъня.
- Разпределяме пастата в две чинии за сервиране, заливаме я със соса.
- Гарнираме с пармезана и магданоза, и сервираме.
Мини кебапчета с чубрица
Омесваме добре каймата с кимиона, чубрицата и пресования чесън.Оформяме малки кебапчета, които преди ...
Салата от царевица с магданоз и пармезан
Поставяме царевицата в купичка и към нея добавяме с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook