Постни лозови сармички
Продукти
- 3 домата
- 2 глави
- 1 ч.л. черен пипер
- сол на вкус
- 1 ч.ч. ориз
- лозови листа около 20 бр. - в зависимост от желаната големина на сармичките
- 1 ч.ч. доматен сок
- 1 ч.л. чубрица
- 5 стръка магданоз
- 0,5 ч.ч. олио
Начин на приготвяне
- Задушаваме лука в мазнината, след което прибавяме ориза и ситно нарязаните домати.
- Добавяме сол на вкус и заливаме с 1 чаша вода. Оставяме на тих огън, докато водата не попие.
- Полуготовата смес подправяме с останалите подправки и правим сармичките.
- На дъното тенджера поставяме няколко лозови листа, след което нареждаме завитите сармички.
- Отгоре слагаме една чиния, да ги притиска и заливаме с вода.
- Варим сармичките на умерен огън, около 40 минути.
- По желание, сервираме с кисело мляко и резенче лимон.
Коктейл "Текила Сънрайз"
Във висока чаша слагаме няколко кубчета лед (количество по желание). Върху тях изсипваме текилата и п...
Коктейл "Дайкири"
В блендер слагаме леда. Добавяме останалите съставки и разбиваме.Прецеждаме напитката в коктейлна чаш...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook