Печено телешко с грозде и праскови
Продукти
- 1 к.л. сол
- 1 щипка черен пипер
- 2 праскови
- 200 г грозде
- 2 с.л. течна сметана , висококачествена
- 250 мл вино бяло
- 200 г лук
- 50 г масло
- 200 г моркови
- 1 кг телешко месо
Начин на приготвяне
- Месото се поръсва със сол и пипер, намазва се с маслото и се запича на 200 ºС във фурна заедно с предварително почистените и нарязани зеленчуци и чаша и половина вода.
- Щом месото започне да се запича, се изсипва бялото вино. По време на печенето се полива от време на време със соса и се долива вода.
- Изважда се от тавата и се запазва на топло.
- За соса: В тавата се изсипва малко вода, после сосът се пасира. Прасковите се нарязват на две и се отстраняват костилките. Гроздовите зърна се разполовяват и се отстраняват семките.
- Към соса се добавят прасковите и гроздето заедно със сметаната, след кеото се сгорещява. Подправя се със със сол и черен пипер и се сервира отделно от месото.
Пиле по френски
Маринатата се приготвя, като се смесят горчицата, соевият сос, чесънът на прах, зехтинът и сухата мащ...
Паста със сос от сметана, бекон и мента
Сваряваме пастата според описанието на опаковката. ...
1 Коментар
доставка на телешко месо https://www.supermag.bg/food_products/mesni-produkti/teleshko