Печено свинско бон филе
Продукти
- 1 с.л. горчица
- 3 с.л. соев сос
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
- 1 ч.л. мащерка
- 1 ч.л. кимион
- 2 скилидки чесън
- 45 мл ракия
- 1 кг. свинско месо бон филе
100 г съдържат:
- 220 калории
- 9 г мазнини
- 27 г протеини
- 2 г въглехидрати
Начин на приготвяне
- Измиваме хубаво месото, подсушаваме го леко и го натъркваме хубаво със сол и черен пипер. Шпиковаме месото, в тавичката, в която ще го печем, с нарязаните скилидки чесън, равномерно по цялата повърхност, заливаме го с ракията и го оставяме в хладилник за около1 час, да се овкуси.
- След това в купичка смесваме соевия сос, горчицата и всички подправки, и намазваме месото обилно. Покриваме го внимателно с фолио за печене. Слагаме месото в умерено загрята фурна, на 220 градуса, да се пече около 40 минути. След това внимателно отстраняваме фолиото, намаляваме на 180 градуса фурната, и доизпичаме до готовност (около 30 минути).
- Поднасяме свинското филе нарязано на филийки и по желание, с гарнитура от варен ориз.
Салата от червено зеле
Рендосваме зелето на ситно, поръсваме го със сол и го намачкваме с ръце, докато се отдели сок. Отцежд...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook