Печено пиле с пресни картофи
Продукти
- 40 г масло - размекнато, на стайна температура
- 300 г пресни картофи
- 200 г чушки
- 1 пиле , голямо или 2 малки пилета
- 3 стръка мащерка
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
- червен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
- Добавяме прясната мащерка.
- Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути.
- През това време нарязваме зеленчуците. Запържваме картофите леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови. Поставяме зеленчуците в тавата, около пилето. Посоляваме ги леко и добавяме около 1 ч.ч. вода.
- Намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40 минути.
Сьомга на тиган
Загряваме маслото в тиган.Осоляваме сьомгата и я "пускаме" в маслото.Пържим до златиста коричка.Преди...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook