Пържени пилешки хапки с чесън и черен пипер
Продукти
- олио за пържене
- 2 с.л. черен пипер
- 5 г чесън на прах
- 400 г пилешки гърди
- 340 г брашно
- 2 с.л. сол
Начин на приготвяне
- Пилешките гърди се измиват, подсушават и нарязват.
- Посоляват се и поръсват с чесъна на прах.
- В кутия се слага брашното и черният пипер.
- Добавя се пилешкото месо и кутията се затваря добре.
- Кутията се раздрусва и обръща няколко пъти, за да може месото да се покрие равномерно с брашнената смес.
- В дълбок тиган се слага олио с височина около два пръста.
- Изпържват пилешките хапки от двете страни до златист цвят.
- Готовите пържени пилешки хапки се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят и се сервират със свежа салата.
Шоколадов кекс със зехтин
Черният шоколад разтапяме на водна баня и оставяме да се охлади. Разбиваме яйцата и захарта на крем. ...
Чампурадо
В голяма тенджера кипнете водата с двете пръчки канела и анасона. Остранете тенджерата от котлона, сл...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook