Панирани пилешки бутчета с яйца и галета
Продукти
- 100 г брашно
- 1 ч.л. червен пипер
- сол на вкус
- 1 ч.л. черен пипер
- 1 ч.л. оцет
- 120 мл. прясно мляко
- 5 яйца
- 6 бр. пилешки бутчета
- 120 г галета
- олио за пържене
Начин на приготвяне
- Измиваме пилешките бутчета, подсушаваме ги и ги натъркваме със сол, черен и червен пипер. Оставяме ги да "поемат" от подправките за около 15 минути.
- През това време в купа разбиваме яйцата с прясното мляко. След това добавяме и оцета.
- Всяко бутче овалваме първо в брашно, после в яйчната смес, и най-накрая обилно в галета.
- Пържим бутчетата в силно сгорещено олио. Отцеждаме ги върху хартиена салфетка и ги поднасяме с гарнитура по избор.
Кекс със сушени плодове
Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и ...
2 Коментара
Не е необходимо да се варят предварително
Варим ли бучетата предварително?